Analýza logistického systému v těžebním průmyslu - Rott, Martin (Jihočeská univerzita, 2007)
Cílem mé diplomové práce bylo provést komplexní analýzu logistického zajištění těžby a zpracování vápence z hlediska výrobní logistiky. Těžba a zpracování vápence ve Vápence Čertovy schody a.s. je rozděleno do několika technologických operací, které na sebe logicky navazují. Pro každou technologickou operaci jsou stanoveny velmi přísné vnitropodnikové směrnice a nařízení, podle kterých se každá technologcká operace řídí. Díky těmto striktním a přísným směrnicím a nařízením se dostává ke konečnému zákazníkovi výsledný produtk vždy v požadovaném množství a kvalitě. Předmětem mé diplomové práce bylo také nalézt optimální variantu cyklu dodávek mletého vápence druhu D5 pro ECK Generation s.r.o. Zkoumal jsem tři možné varianty dopravy a to silniční a dvě železniční. Jako nejvýhodnější a nejpřijatelnější variantu jsem vybral skupinu sedmi železničních vozů typu RAJ tažených jednou lokomotivou typu T753.7. Tato varianta je z ekonomického hlediska nejlevnější. Z operativního hlediska je nejvhodnější. Z ekologického hlediska je to velmi přijatelná a šetrná metoda vůči životnímu prostředí a to je dnes nejen v těžebním průmyslu velmi důležité.
Analysis of logistic system in extractive industry
Keywords: výrobní logistika; těžební průmysl; mletý vápenec; odsíření; production logistics; mining industry; limestone; desulphurization