Účetní uzávěrka a závěrka ve vybraném hospodářském subjeku se zaměřením na zjištění výsledku hospodaření a optimalizaci daně z příjmů - Matoušková, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2013)
Hlavním cílem mé diplomové práce je zhodnocení průběhu účetní uzávěrky a závěrky ve vybraném podniku, výpočet daně z příjmů a návrh daňové strategie pro daný podnikatelský subjekt. V úvodu praktické části popisuji jednotlivé položky výkazů účetní závěrky v letech 2010, 2011 a 2012. Následuje zjištění výsledku hospodaření, jeho následná transformace a výpočet daně z příjmů právnických osob. Závěrem je navržení daňové optimalizace a strategie. Navrhla jsem 3 možnosti: daňovou optimalizaci pomocí způsobu odepisování, poskytnutí daru na veřejně prospěšné účely a zaměstnání pracovníka se změněnou pracovní schopností.
Financial statement of the selected operator to focus on finding profit and optimization of the income tax
Keywords: účetní závěrka; rozvaha; výkaz zisku a ztráty; výsledek hospodaření; daňová optimalizace; základ daně; daňová povinnost; financial statements; balance - sheet; profit and loss; profit; tax optimalization; tax base; tax