Hra v hodinách českého jazyka na 2.stupni ZŠ - Machová, Alena (Jihočeská univerzita, 2011)
Práce se ve své teoretické části bude zabývat pojmem ?hra? a místem hry v některých koncepcích alternativní pedagogiky, povahou různých druhů her a možným využitím těchto her při výuce na běžných základních školách, i v tzv. školách alternativních. Praktickou část práce bude tvořit výzkum prováděný na několika základních školách. Praktická část uvede několik typů vlastních (nových) her, některé z nich prověřené i během autorčiny vyučovací praxe.
The game for lessons of Czech language in Elementary school - second degree