Analýza vlastního kapitálu v kapitálové společnosti-jeho struktura a změny způsobené vlivem ekonomické krize - Slobodová, Kamila (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem této práce je vytvořit informace o vlastním kapitálu akciové společnosti. Akciová společnost je kapitálovou společností, která má povinnost složit určitou finanční částku základního kapitálu. Tato práce se skládá z podrobné struktury vlastního kapitálu a z hlavních účetních operací.Praktická část je zaměřena na konkrétní akciovou společnost, jejíž vlastní kapitál je předmětem následné finanční analýzy.
Analysis of equity capital in the company - its structure and changes caused by the impact of economic crisis
Keywords: akciová společnost; vlastní kapitál; základní kapitál; výsledek hospodaření; finanční analýza; joint-stock company; equity; capital; profit; financial analysis