Zjišťování hodnot krajiny v ORP České Budějovice - Slavata, Josef (Jihočeská univerzita, 2014)
Předkládaná práce řeší území obce s rozšířenou působností České Budějovice, které je součástí stejnojmenného okresu v Jihočeském kraji. Jejím cílem je doplnění dosavadních územně analytických podkladů ve spolupráci s Krajským úřadem Jihočeského kraje v Českých Budějovicích a poskytnutí výsledků bádání příslušným institucím. Práce se skládá ze tří hlavních částí: teoretické, která řeší charakteristiku území a územně analytické podklady, metodologické, popisující sběr dat a vytváření mapových podkladů, a popis zjištěných hodnot krajiny. Hlavním výstupem jsou mapové vrstvy a k nim připojené atributové tabulky, zachycující zjištěné hodnoty krajiny.
Ascertainment of landscape values in a municipality with extended competence České Budějovice
Keywords: územně analytické podklady; historicky významné stavby; historicky významná místa; vyhlídkové body; ORP České Budějovice; GIS; geografický výzkum; territorially-analytical data; Municipality with extended competence České Budějovice; historic buildings places; historically significant places; sightseeing spots; GIS; geographical research