Ekonomická struktura české populace - vývoj, perspektivy - Kokštein, Jiří (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato bakalářská práce je psána s cílem zhodnocení vývoje ekonomické struktury populace České republiky v širším kontextu demografického stárnutí. Práce ke rozdělena do teoretické a praktické části. V teoretické části jsou obsaženy cíle práce, hypotézy, literátní rešerše z odborné literatury a metodika vypracování této práce. V praktické části práce je za pomocí pravděpodobnostních a matematických disciplín zkoumám vývoj vybraných ukazatelů. V práci je prokázáno, že demografické stárnutí bude v ČR pokračovat i nadále a bude potřeba přijmout politická, ekonomická, legislativní i sociokulturní opatření, která dopady demografického stárnutí populace alespoň zmírní.
Economic structure czech population - development, perspective
Keywords: Ekonomické struktury; demografické stárnutí; Index ekonomického stárnutí; LISA analýza; predikce; Economic structures; demografic ageing; economic index of aging; LISA analysis; prediction