Používání indikativu/subjuntivu v přípustkových větách ve španělštině (po spojce aunque) - Hojek, Martin (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato práce se zabývá použitím subjuntivu/indikativu v přípustkových větách ve španělštině (po spojce aunque). Jádrem práce je statistická analýza vzorku textů. Po teoretické části, která byla zpracována na základě české a zahraniční odborné literatury následuje samotná analýza vzorku textů vypracovaná pomocí korpusu CREA Španělské královské akademie.
Indicative and Subjunctive in Concessive Clauses in Spanish (with the conjunction aunque)
Keywords: indikativ; subjuntiv; přípustka; přípustková spojka; spojka aunque; indicative; subjunctive; concessive conjunction; the aunque conjunction