Seznam poddaných libějovického panství z roku 1668 - Pistulka, Petr (Jihočeská univerzita, 2007)
Tato bakalářská práce ediční formou dokomentuje a zpracovává seznam poddaných libějovického panství z roku 1668. Podkladem pro rozbor byl samotný seznam poddaných uložený v SOA Třeboň a převážně historicky a místopisně zaměřená literatura a periodika. Práce je rozdělena do tří hlavních částí.Úvodní kapitola stručně popisuje téma a zaměření bakalářské práce. Druhá část popisuje specifika a vývoj zkoumaných pramenů s následnou stručnou historií správy libějovického panství. Třetí část tvoří samotná edice. V podkapitolách hodnotí použitou literaturu a prameny a písemnosti rozebírá po stránce vnější a obsahové. Následuje samotný přepis seznamu. V závěru samozřejmý seznam použitých pramenů a literatury s doprovodnou fotodokumentací výchozích pramenů.
The List of Subjects estate of Libějovice of 1668
Keywords: poddaných; Libějovice; panství; seznam; správa; edice; subject´s; Libějovice; estate; list; administration; edition