ROZVOJ KRITICKÉHO MYŠLENÍ VE VÝUCE ČESKÉHO JAZYKA A LITERATURY A ANGLICKÉHO JAZYKA NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH - Vondrášková, Tereza (Jihočeská univerzita, 2023)
Diplomová práce se bude zabývat aplikací vybraných metod kritického myšlení při výuce českého a anglického jazyka na středních školách. Navrhne sadu aktivit (pracovních listů) a ty následně vyzkouší v praxi. Teoretická část se bude opírat o odbornou literaturu k tématu, v praktické části ověří vybrané metody a zhodnotí jejich úspěšnost. Cílem práce je nalezení vhodných metod výuky českého a anglického jazyka, které by přispěly k rozvoji kritického myšlení studentů na středních školách.
Developing Critical Thinking in Classes of the Czech Language and Literature and the English Language at Secondary School
Keywords: anglický jazyk; český jazyk; kritické myšlení; literatura; střední škola; Czech language; critical thinking; English language; literature; secondary school