Faktory ovlivňující kapitálové výdaje obcí - Machová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2018)
V bakalářské práci na téma faktory ovlivňující kapitálové výdaje obcí je cílem zhodnotit kapitálové výdaje všech obcí České republiky z hlediska výše, dynamiky, struktury a financování. Pro analýzu všech obcí je použita časová řada od roku 2006 až do roku 2016. Dále je provedena analýza kapitálových výdajů vybraného vzorku obcí (obce kraje Vysočina), přičemž pozornost je věnována hledání faktorů, které tyto výdaje ovlivňují. Obce kraje Vysočina jsou analyzovány za období 2010 až 2016. Bylo stanoveno celkem 8 faktorů, které by mohly ovlivňovat kapitálové výdaje obcí kraje Vysočina. Závislost mezi vysvětlovanou proměnnou (kapitálové výdaje na jednoho obyvatele) a vysvětlující proměnnou (jednotlivé faktory) se zkoumala pomocí regresní analýzy panelových dat.
Factors Influencing Municipal Capital Expenditure
Keywords: obce České republiky; obce kraje Vysočina; kapitálové výdaje obcí; regresní analýza panelových dat; municipalities of the Czech Republic; municipalities of Vysočina region; municipal capital expenditure; regression analysis of panel data