Návrh souboru kompenzačních cviků zaměřených na odstranění svalových dysbalancí v oblasti kyčelního kloubu - Held, Jakub (Jihočeská univerzita, 2022)
Tato bakalářská práce se zabývá kompenzačním cvičením na odstranění svalové dysbalance v oblasti kyčelního kloubu. Část analytická se zabývá rozborem odborné literatury, anatomií kyčelního kloubu, základními teoretickými východisky této problematiky a charakteristikou kompenzačního cvičení. Systematická část se zaměřuje na sestavení přehledu vybraných kompenzačních cvičení se zaměřením na odstranění svalové dysbalance v kyčelním kloubu.
Design of set of compensatory exercises aimed at the elimination of muscle imbalances in the hip joint
Keywords: kineziologie kyčelního kloubu; svaly dolní končetiny; kloubní pohyblivost; vyšetření kyčelního kloubu; kompenzační cvičení; kinesiology of the hip joint; muscles of lower limb; articular mobility; examination of the hip joint; compensatory exercises