Hodnocení veřejných investičních projektů - Kocourek, Ladislav (Jihočeská univerzita, 2008)
Tato práce se zabývá hodnocením veřejných investičních projektů. Nejprve je objasněn právní rámec zadávání veřejných zakázek, termíny které se používají při zadávání veřejných zakázek a rozebrána zákonná problematika zákona o zadávání veřejných zakázek. Dále jsou představeny metody, které se k hodnocení veřejných investičních projektů používají, způsob jejich implementace v závislosti na daném projektu, rozdělení těchto metod a zohlednění časového hlediska při realizaci těchto projektů. Veškeré metody jsou nejprve detailně popsány v literární části a pak s ohledem na možnost jejich implementace, jsou využity v jednotlivých částech praktické části diplomové práce. Současně je diskutováno o jejich významu v dané případové studii a jejich vlivu na výstupy výpočtů.
Assessments of the public investment projects
Keywords: Veřejný projekt; veřejná zakázka; zadavatel; zadávací řízení; společenská úroková míra; General public project; general public order; submitter; contractual documents drive; social rate of interest