Sociální práce v rámci psychosociální krizové pomoci a spolupráce - Kučerová, Aneta (Jihočeská univerzita, 2016)
Sociální práce v rámci psychosociální krizové pomoci a spolupráce se zaměřuje na definici a popis činnosti psychosociální krizové pomoci a spolupráce a sociální práce, jejíž je součástí. Podrobněji se věnuje konkrétním oblastem psychosociální krizové pomoci a spolupráce, kterými jsou standardy psychosociální krizové pomoci a spolupráce, její cíle a její vykonavatelé. Následně je představen Integrovaný záchranný systém České republiky, který je hlavním pilířem krizové pomoci v České republice. Samostatnou kapitolu tvoří vysvětlení pojmu sociální práce a jejího fungování. Podstatnou součástí bakalářské práce je vymezení psychosociální krizové pomoci a spolupráce v kontextu diskuse o sociální práci v České republice.
Social work within the psychosocial crisis assistance and cooperation / Sozialarbeit im Rahmen der psychosozialen Krisenhilfe und Zusammenarbeit
Keywords: Sociální práce; psychosociální krizová pomoc a spolupráce; integrovaný záchranný systém; intervenční týmy; hromadné neštěstí.; Die Sozialarbeit; die psychosoziale Krisenhilfe und Zusammenarbeit; das integrierte Rettungssystem; das Interventionsteam; die Massenkatastrophe.