Hluková analýza v chovu dojnic ve vybraném podniku - Dobrovolný, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2017)
V této bakalářské práci se v teoretické části zaměřuji na konstrukci stájí a používané technologie v chovu dojného skotu. Dalším řešeným tématem je welfare a poslední předmět, který řeší teoretická část práce, je hluk a jeho zdroje v chovech skotu. Praktická část je zaměřena na popis sledovaných stájových objektů. Měření hladin hluku LpA při zatížení skotu technologickými operacemi u vybraných dojnic na pracovištích Zemědělského družstva Velká Losenice. V závěru práce je uvedeno zpracování výsledků měření a porovnání v měřených objektech.
Noise analysis in breeding dairy cows in selected company
Keywords: hluk; skot; stáj; welfare; akustický tlak; noise; cattle; stall; welfare; acoustic pressure