Zjištění stavu mimoškolní organizované tělesné výchovy a sportu dětí předškolního a mladšího školního věku - mikroregion Telč - Štorek, Jan (Jihočeská univerzita, 2009)
Hlavním cílem této bakalářské práce je zjistit stav mimoškolní organizované tělesné výchovy a sportu dětí předškolního a mladšího školního věku v mikroregionu Telčsko a jejich přehled zpřístupnit veřejnosti prostřednictvím webových stránek. Práce se skládá ze dvou částí, teoretické a praktické. V teoretické části se zabývám obecnou motorikou dítěte a jejím vývojem. Pro získání dat od sportovních organizací jsem použil řízený rozhovor k dotazníkovému formuláři doplněný o obsahovou analýzu dostupných pramenů. V praktické části nejprve popisuji vlastní dotazník a vymezuji vybranou oblast - mikroregion Telčsko. Potřebná data byla získána celkem od 13 spolků, přičemž nejvíce zastoupeným druhem sportovní aktivity byl florbal, stolní tenis a bojová umění. Nejširší základnu tvoří samotné město Telč. Přehled zjištěného stavu mimoškolní organizované tělesné výchovy a sportu je zveřejněn na internetové adrese: http://www.js-web.wz.cz/.
Determination of the situation of extracurricular organized PE and sport activities for childern of pre-school and infant school age- microregion Telč\\
Keywords: sportovní oddíly; tělovýchovné jednoty; mikroregion Telčsko; předškolní věk; mladší školní věk; sports clubs; physical training associations; microregion Telčsko; pre-school and junior pre-school age