Profesní orientace a motivy studentů učitelství k učitelské profesi - Schamsová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato diplomová práce je zaměřena na analýzu profesní orientace a jednotlivých motivů důležitých pro volbu učitelské profese studentů Pedagogické fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. První část práce zpracovává obecně problematiku učitelství, začínajících učitelů a prestiže tohoto povolání. Výzkumná část práce je zaměřena na analýzu a interpretaci jednotlivých motivů. V závěru práce jsou shrnuty poznatky našeho výzkumu.
Themes of student teachers to the teaching profession