Výukové programy s botanickou tématikou pro Bečovskou botanickou zahradu - Špaková, Markéta (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato práce se zabývá výukovými programy v Bečovské botanické zahradě. Cílem práce bylo rozšířit stávající nabídku o další botanická témata. Pro nové výukové programy byla zvolena témata dendrologická. Celkem byly vytvořeny tři nové výukové programy. První se zabývá jehličnany, druhý šiškami jehličnatých dřevin a třetí listnatými dřevinami. Součástí všech nových výukových programů jsou i pracovní listy a metodické pokyny pro lektory a vyučující. K výukovému programu o šiškách byly vytvořeny i výukové pomůcky (určovací klíč, měřítko, výuková krabice).
Botanical educational programs for the Bečov Botanic Garden
Keywords: výukový program; pracovní list; jehličnaté dřeviny; listnaté dřeviny; šišky; Bečovská botanická zahrada; educational program; worksheet; coniferous; broad-leaved trees; cones; Bečov Botanic Garden