Využití arteterapie při práci se seniory - Karvánková, Marika (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce se zaměřuje na specifické výtvarné projevy seniorů, hlavní problematiku stárnutí a pohled na život seniorů ve spojitosti s tvorbou. Teoretická část práce hovoří o problematice seniorů, kvalitě života, stáří v kontextu lidského života a jeho změnách po fyzické, psychické i sociální stránce. V praktické části jsou popsány kazuistiky jednotlivých respondentů a charakteristika výtvarného projevu, jsou zkoumány spojitosti a typické rysy artefaktů seniorů, kteří se zúčastnili výzkumu.
The use of art therapy in work with seniors
Keywords: Senior; arteterapie; perspektiva; kvalita života; arteterapie se seniory; Senior; art therapy; perspective; quality of life; art therapy with elderly people