Detekce a charakterizace kmenů viru Usutu (Flaviviridae, Flavivirus) v populacích kosa černého (Turdus merula) - Kašpar, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2020)
V této práci jsme se pokoušeli detekovat virus Usutu ve vzorcích tkání kosa černého (Turdus merula) pomocí molekulárně biologických metod. V případě pozitivních záchytů jsme stanovili nukleotidovou sekvenci vybraných částí genomické RNA viru a provedli fylogenetickou analýzu. Dále jsme virus izolovali na savčích a komářích buněčných liniích a charakterizovali množení tohoto viru v těchto liniích.
Detection and characterisation of multiple strains of Usutu virus (Flaviviridae, Flavivirus) in populations of the Eurasian blackbird (Turdus merula)
Keywords: Usutu; virus; kos černý; Flavivirus; Usutu; virus; blackbird; Flavivirus