Rodina a rodičovství očima studentky učitelství - Petrášková, Jana (Jihočeská univerzita, 2021)
Diplomová práce na téma Rodina a rodičovství očima studentky učitelství je složena z teoretické a praktické části. Cílem teoretické části je přiblížit a definovat témata související s rodinou, rodičovstvím, výchovou a učitelstvím. V praktické části jsou uvedeny výsledky nestrukturovaných rozhovorů, vedené se studentkami učitelství, doplněné o vlastní sebereflexi. Cílem práce je porozumět (za pomocí kvalitativní metodologie) lidem, kteří se ocitají v situaci studujících a zároveň i čerstvých rodičů.
Family and parenthood in the view of a student of teaching.
Keywords: rodina; rodičovství; výchova; učitelství; family; parenthood; education; teaching