Kvantitativní výzkum sociálního klimatu tříd gymnázií - Boorová, Eliška (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem práce bylo především zjistit, jestli se výrazně liší sociální klima mezi čtyřletým a osmiletým gymnáziem. Třídy byly testovány standardizovaným dotazníkem KLIT, jehož autorem je Lašek. Výzkumu se zúčastnilo 8 tříd, 166 studentů. Nebyly nalezeny výrazné rozdíly v klimatu. Byly nalezeny rozdíly mezi nižšími a vyššími ročníky. Výsledky budou poskytnuty vedení školy a třídním učitelům a studentům k následné práci s nimi.
Quantitative research of the social climate of grammar classes
Keywords: sociální klima; klima třídy; klima školy; dospívající; socializace; social climate; class climate; school climate; adolescent; socialization