Příprava didaktického materiálu pro kooperativní výuku odborného předmětu - Bednářová, Marie (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem této bakalářské práce je tvorba didaktických materiálů na základě realizace projektu v oblasti kooperativní výuky. Cílem práce je vytvořit didaktické materiály pro kooperativní výuku v oblasti odborného předmětu Stolničení tak, aby se staly součástí Školního vzdělávacího programu SOŠZ a SOU Český Krumlov. Práce je rozdělena do dvou částí, na část teoretickou a empirickou. Pro teoretickou část byla použita metoda systémového přístupu a obsahové analýzy při studování odborné literatury. V rámci empirické části práce byla použita metoda pozorování spolupracujících skupin, metody indukce a dedukce. Na jejich základě byly poté vytvářeny didaktické materiály. Součástí empirické části jsou i příklady vyučovacích hodin, ve kterých byly tyto nově utvořené didaktické materiály využity.
Preparation of Instructional Materials for Cooperative Teaching of Vocational Subject