Politické strany - Suchá, Barbora (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce se zabývá politickými stranami. V práci je představena teorie vzniku a vývoje politických stran, typologie stranických systémů a funkce politických stran. Teorie politických stran a stranických systémů je následně demonstrována na příkladě České republiky.
Political parties
Keywords: politické strany; stranické systémy; vývojové typy pol. stran; tvorba koalic; politické strany ČR; political parties; party system; developmental type of political party; executive coalitions; administrative adaptation of political parties