Vytvoření a ověření kondičního pohybového programu pro skupinu cvičících v centru zdravého životního stylu na PF JU - Kříž, Martin (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem této práce je ověření vlivu kondičního tělesného cvičení na skupinu probandů, docházejících do akademického centra zdravého životního stylu na PF JU. Testovány a měřeny byly antropometrické data, fyzická kondice a pohybové stereotypy. Vstupní a výstupní měření probíhalo na vzorku 12 probandů 7 mužu a 5 žen. Pohybový program byl aplikován v rozsahu 13 týdnů formou kruhového tréninku se zaměřením na CORE, zdravotní a kompenzační cvičení a rozvoj kondice. K hodnocení vlivu intervenčního programu byly použity ukazatele tělesného složení (BMI, WHR a Brockův index), funkční dynamický test (Ruffierova zkouška), testování předklonu dle Thomayera a držení těla dle Matthiase.
Creation and verification of fitness exercise program for a group of trainees in the centre of a healthy lifestyle at PF JU
Keywords: kondice; tělesné složení; kruhový trénink; CORE; fitness; body composition; circuit training; CORE