Problematika nemocných s hyperlipidémií a vliv nemoci na jejich životní styl - Dousková, Renata (Jihočeská univerzita, 2007)
Hyperlipidémie znamená vysoký obsah tuků v krvi. Proto byla práce zaměřena na problematiku nemocných s hyperlipidémií a vliv nemoci na jejich životní styl. Práce je složena z části teoretické a praktického výzkumu. Výzkum probíhal v odborných ambulancích Železniční nemocnice Praha. Na základě teoretické části byly stanovené hypotézy, které se nepotvrdily. Výsledky zjištěné na podkladě dotazníkového šetření budou poskytnuty odborným ambulancím, kde probíhal výzkum. Cíl byl splněn, protože hyperlipidémie ovlivňuje životní styl nemocných.
The problems of the sick with hyperlipidemia and the influence of this disease on their life
Keywords: Metabolismus; Hyperlipidémie; Rizikové faktory; Životní styl; metabolism; Hyperlipidemia; potentional risks; lifestyle