Systém hodnocení a odměňování pracovníků ve vybrané organizaci - Remtová, Jitka (Jihočeská univerzita, 2017)
Cílem této diplomové práce s názvem Systém hodnocení a odměňování pracovníků ve vybrané organizaci bylo analyzovat systém hodnocení a odměňování osobních bankéřů v Moneta Money Bank a.s. Na základě těchto analýz navrhnout změny, které by přispěly ke zkvalitnění a zefektivnění této oblasti. Tato práce má dvě části. První část obsahuje shrnutí teoretických informací týkajících se této problematiky. Praktická část obsahuje popis organizace Moneta Money bank a.s., popis systému hodnocení a odměňování osobních bankéřů v této organizaci a analýzu těchto systémů. K provedení analýzy bylo použito dotazníkové šetření. Šetření ukázalo, že osobní bankéři nemají možnost ohodnotit svého nadřízeného. A osobní bankéři postrádají osobní přístup ze strany Moneta Money bank a.s. Tato diplomová práce navrhuje, aby byly do systému odměňování zavedeny tyto "osobní bonusy": dárky nebo bonusy za odpracované roky, dárky například při oslavě životního jubilea. Další navrhovaná změna bylo zavedení 360° zpětné vazby.
The evaluation and rewarding system of employees in a specific organization
Keywords: systém hodnocení; systém odměňování; zpětná vazba; 360° zpětná vazba; osobní bankéř; incentivní model; evaluation system; rewarding system; feedback; 360-degree feedback; personal banker; incentive model