Nové trendy v oblasti řetězových pil. - Kunt, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2012)
Práce se zabývá rozdělením řetězových pil, jejich konstrukcí a přehledem využívaných nových trendů v oblasti pohonných jednotek, řezacích a ovládacích částí. Na základě zjištěných poznatků s ohledem na nové trendy práce obsahuje též analýzu vhodných kritérií, které usnadňují výběr konkrétního typu. V praktické části je poté porovnáno pět druhů řetězových pil s ohledem na ukazatele spotřeby energií a hmotnosti. Na základě zjištěných výsledků je stanovena volba řetězových pil pro konkrétního spotřebitele.
New Trends in the Area of Chainsaws.
Keywords: řetězová pila se spalovacím motorem; elektrická řetězová pila; konstrukce řetězových pil; nové trendy v oblasti řetězových pil; chainsaw with combustion engines; electric chainsaws; construction of chainsaws; new trends in the area of chainsaws