Poslechová činnost v estetické výchově dětí předškolního věku - Mrňáková, Barbora (Jihočeská univerzita, 2011)
Teoretická část se zabývá možnostmi hudební výchovy jako estetické disciplíny při kultivaci a rozvoji vnímání, prožívání a vlastní tvorby dítěte přeškolního věku. V praktické části je pomocí vybraných poslechových skladeb zpracován zásobník činností vhodných pro využití v mateřské škole. Cílem bylo ukázat na možnosti využití vážné hudby v předškolním vzdělávání.
Listening Activity In Aesthetic Education Of Children Preschool Age