Významní čeští překladatelé italské prózy a poezie v letech 1900-2000 - Drátovská, Rozálie (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce je zaměřená na téma Významní čeští překladatelé italské prózy a poezie v letech 1900 2000. Práci je zaměřená na dvě hlavní témata. Prvním je historie a problematika překladu, pojící se s překladatelskou metodou a ukázkami různých pojetí stejného textu. Druhý hlavní zájem se soustřeďuje na konkrétní překladatele a jejich překlady. Práce obsahuje informace o překladatelích, jejich životě a působnosti. Dále informace o překladech, zahrnující základní, zajímavé či doplňující informace týkající se originálů a autorů, dále obsahů, dostupnosti, struktury a podoby. Součástí práce je resumé v italštině.
Important Czech translators of italian prose and poetry between 1900-2000
Keywords: Dějiny českého překladu; teorie překladu; literární žánr; čeští překladatelé z italštiny 20. století; italská literatura.; History of czech translation; theory of translation; genre of literature; czech translators in the twentieth century; italian literature.