Etika a ekonomie v průběhu dějin ekonomického myšlení - Veithová, Monika (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem diplomové práce je najít a popsat vzájemný vztah etiky a ekonomie z hlediska jejich oddělování a zpětných návratů v průběhu dějin ekonomického myšlení. Pro komplexní podchycení těchto dvou vědních disciplín jsou zprvu vysvětleny základní pojmy, jejich rozdělení a nejdůležitější mezníky ekonomického myšlení napříč dějinami. Práce tak s pomocí historického vývoje zachycuje nejdůležitější myšlenkové proudy ekonomických směrů a prostřednictvím doložených tezí je utvrzuje, či naopak vyvrací.
Ethics and economics in history of economic thought
Keywords: ekonomie; etika; etika podnikání; fair trade; Multi-Level marketing; etický kodex; economics; ethics; business ethics; fair trade; multilevel marketing; code of ethics