Ergoterapie u osob po cévní mozkové příhodě ve VRÚ Slapy nad Vltavou - Štěpánková, Jitka (Jihočeská univerzita, 2009)
Tématem své bakalářské práce jsem si vybrala Ergoterapii u osob po cévní mozkové příhodě ve VRÚ Slapy nad Vltavou. Cílem práce jsem si stanovila popsat přínos ergoterapie u těchto osob. Má práce se proto má zabývat následujícími problémy. A) Charakterizovat ergoterapii u osob po cévních mozkových příhodách, B) Popsat, jak probíhá ergoterapie ve VRÚ Slapy nad Vltavou, C) Zjistit vliv ergoterapie na soběstačnost, poruchy motoriky, senzitivity a symbolických funkcí u osob po cévních mozkových příhodách.
Ergotherapy of the people after brain stroke in VRÚ Slapy nad Vltavou
Keywords: Cévní mozková příhoda; Rehabilitace; Ergoterapie; Poruchy fatických funkcí; Kognice; Pohybový systém; Cerebrovascular accident; Rehabilitation; Ergotherapy; Phatic disorders; Cognition; Motor systém