MOŽNOSTI ÚZEMNÍHO A REGIONÁLNÍHO ROZVOJE NA ÚZEMÍ OBCE STARÉ MĚSTO POD LANDŠTEJNEM - Křešničková, Dana (Jihočeská univerzita, 2012)
V této diplomové práci byl vytvořen střednědobý návrh akcí lokálního rozvoje pro potřeby obce Staré Město pod Landštejnem vycházející z ekonomických, sociálních a organizačních možností, kterými obec disponuje. Tento návrh vznikl na základě analýzy námětů z dotazníkového šetření mezi obyvateli obce, rozhovorů s místními aktéry rozvoje, existujících rozvojových dokumentů vážících se k obci a vlastních námětů autorky. Součástí práce je geografická charakteristika území obce a rozbor literatury zabývající se venkovem, zvláště jeho lokálním a regionálním rozvojem, územním plánováním a územním rozvojem venkovských sídel a okolní krajiny, včetně rozboru materiálů zpracovaných pro území obce. Druhým důležitým výstupem diplomové práce je shrnutí a doplnění existujících zásad pro územní a krajinné plánování na území řešené obce.
Possibilities of teritorial and regional development on area of Staré Město pod Landštejnem village
Keywords: rozvoj venkova; regionální rozvoj; program obnovy venkova; územní plánování; periferní oblasti; kvalita sociálního prostředí; rural development; regional development; rural renewal programme; spatial planning; peripheral areas; quality of social environment