Možnosti hudebního vzdělávání studentů u nás a v USA - Baboučková, Gabriela (Jihočeská univerzita, 2010)
Téma diplomové práce pojednává o možnostech hudebního vzdělávání studentů v České republice a v USA. Nejdříve na obecné úrovni popisuje systém českého a amerického hudebního školství a posléze se konkrétněji zaměřuje na University of South Florida. Základní literaturou je studie Hany Ripkové Vysoké školství v USA (2006). Pracuji s těmito obecnými termíny: College (kolej), undergraduate (studenti bakalářského studia), graduate (studenti magisterského studia), tutors (studenti, kteří jsou placeni za služby univerzitě), GPA (celkový průměr známek); rovněž zařazuji i termíny specificky hudební. Cílem práce je podat nástin českého, především však amerického vysokého školství se zaměřením na School of Music na Univerzitě South Florida, poskytované studijní programy, jednotlivé předměty a následnou komparaci s českým hudebním školstvím.
POSSIBILITY OF MUSIC EDUCATION IN CZECH REPUBLIC AND IN UNITED STATES