Poezie "ticha" (básnická tvorba J. Hory z 30. let 20. století) - Poslední, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2017)
Bakalářská práce se zabývá básnickou tvorbou Josefa Hory ve třicátých letech s ohledem na jeho celkový básnický vývoj a také zařazení do literárněhistorického kontextu. Jádro analýzy třicátých let spočívá zejména v rozboru sbírek označovaných obvykle jako "poezie času a ticha". Tyto sbírky jsou v práci analyzovány především z hlediska časoprostorového. Co se týče další Horovy tvorby, dvacátá léta jsou v samostatné kapitole poměrně obsáhle rozpracována, aby byly patrné básníkovy počátky. Čtyřicátá léta jsou naopak zpracována spíše přehledově. Součástí práce je také soupis bibliografie Josefa Hory.
The Poetry of "Silence" (Lyrical Works of J. Hora in thirties)
Keywords: Josef Hora; poezie; třicátá léta; básně; čas; Josef Hora; poetry; thirties; poems; time