Personalita hraboše polního (Microtus arvalis): chování v novém prostředí - Roubová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2007)
Tato práce je zaměřena na vnitrodruhové rozdíly.96 hrabošů polních bylo sledováno v Open-field testu. Pro všechny behaviorální projevy jsem měřila celkovou dobu trvání, frekvenci a latenci. Následující analýza dat odhalila behaviorální rozdílnosti mezi hraboši. Některé jedince jsem označila jako extrémně plaché nebo jako extrémně odvážné, ale většina může být nalezena mezi těmito extrémními hodnotami.
Personality of common vole (Microtus arvalis): behaviour in new environment
Keywords: hraboš polní; chování; osobnost; open-field test; common vole; behaviour; personality; open-field test