Poutní místo ve staletích: Historie a současnost poutního místa Neratov v Orlických horách - Křížová, Eva (Jihočeská univerzita, 2019)
Práce se zabývá historií a současností poutního místa Neratov v Orlických horách. Sleduje vznik, zkázu a rekonstrukci poutního kostela. Popisuje obnovu poutního místa a život obce v dnešní době. Podává svědectví pamětníků a rodáků, kteří se tam narodili před 2. světovou válkou.
The site of pilgrimage in the centuries: Past and present of the pilgrimage site Nera-tov in Orlické hory
Keywords: farnost; duchovní správa; kostel; poutní místo; sdružení; parish; spiritual idministration; church; pilgrimage site; association