Postoje žáků základních škol k integraci žáků se sluchovým postižením - Mužíková, Barbora (Jihočeská univerzita, 2014)
Diplomová práce se zabývá postoji žáků základních škol k integraci žáků se sluchovým postižením. Cílem bylo poukázat na aktuální postoje intaktních žáků ke spolužákům se sluchovým postižením a hodnocení postojů vůči vrstevníkům v edukačním prostředí. V teoretické části jsem vymezila základní pojmy a popsala rozdíly. V praktické části jsem popisovala výzkum sluchově postiženého žáka. Výzkum byl proveden ve čtvrté třídě v ZŠ Pod Marjánkou, kde jsem zjišťovala pozici sluchově postiženého jedince ve třídě.
Attitudes of elementary school children toward integration of students with hearing disabilities.
Keywords: Integrace; inkluze; sluchově postižený jedinec; status; pozice a role jedince; Inclusion; hearing impaired individual; status; position and role of the individual