Deskový obraz a jeho uplatnění v současném výtvarném umění - Krejčí, Astrid (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato bakalářská práce se skládá ze dvou částí - teoretické a praktické, které spolu tematicky korespondují. Jejich společným jmenovatelem je malba na dřevěnou podložku. Teoretická část se zabývá složením deskového obrazu v období středověku, v obecné rovině gotickým uměním v období 13. - 14. století s ohledem na české umělce.
Panel painting and its utilization in contemporary art
Keywords: Technologický rozbor středověkého obrazu; podložka- dřevo; podklad; malba.; Technical analysis of a medieval painting; painting surface wood; ground; painting.