Návrh všeobecných opatření ke snížení nehodovosti a úrazovosti v provozu dopravních prostředků na základě analýzy systému "člověk - technika - prostředí". - Mikulášek, Jan (Jihočeská univerzita, 2007)
V diplomové práci je provedena analýza rizik, škod a úrazů v oblasti provozu dopravních prostředků a na jejím základě vypracován návrh změn ve prospěch snížení počtu havárií a úrazů v České Republice.
Universal precaution proposal to accident frequency and accident rate decrease in traffic be based of "human - technology - enviroment" system analysis.
Keywords: bezpečnost silničního provozu; dopravní nehoda; dopravní prostředek; řidič; safety of the traffic operation; traffic accident; delivery equipment; driver