Strukturní studie halogenalkandehalogenasy DgaA z Glaciecola agarilytica NO2 - Berková, Ivana (Jihočeská univerzita, 2020)
Halogenalkandehalogenenásy (HLDs) jsou mikrobiální enzymy, které se staly významnou skupinou intenzivního zkoumání v rámci životního prostředí. HLDs jsou schopny ireverzibilní hydrolýzy širokého spektra halogenovaných sloučenin. Mohou být použity při průmyslové katalýze a bioremediaci znečišťujících látek životního prostředí. Protein DgaA byl prvně objeven v mořském sedimentu ve východní části Korei, který patří do nadrodiny a / hydroláz, izolovaná z psychrofilního a mírně halofilního organismu, Glaciecola agarilytica NO2. Hlavním cílem této práce bylo zpracování difrakčních dat z krystalů DgaA proteinů a následné řešení a zpřesnění struktury studovaného proteinu.
Structural studies halogenalkandehalogenas DgaA of Glaciecola agarilytica NO2
Keywords: Strukturní studie; halogenalkandehalogenasy; rentgenová difrakce; vlastnosti proteinových krystalů; krystalografické programy; refinement; validace; Braggův zákon; fázový problém; prostorová grupa; WinCoot; Structural studies; haloalkane dehalogenases; X-ray diffraction; properties of protein crystals; crystallographic programs; refinement; validation; Bragg's law; phase problem; space group; WinCoot