Diverzita ektomykorhizních hub ve vybraných bučinách Blanského lesa - Hejna, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato práce je zaměřena na porozumění, jak se diverzita ektomykorhizních hub v bučinách mění v závislosti na půdním horizontu, lokalitě a roku sběru. Půdní vzorky byly odebírány v průběhu dvou let v měsících září a říjen na třech lokalitách v Blanském lese. Nalezené ektomykorhizní špičky byly určeny na základě morfologických a anatomických znaků. Vybrané morfotypy byly následně identifikovány molekulární analýzou.
Diversity of ectomycorrhizal fungi in selected beech stands in Blanský les
Keywords: ektomykorhiza; ektomykorhizní houby; buk; fagus sylvatica; ectomycorrhiza; ectomycorrhizal fungi; beech; fagus sylvatica