Vytvoření a ověření programu pro kroužek sportovní gymnastiky dívek na prvním stupni základní školy - Vítková, Pavla (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem mé diplomové práce je vytvoření programu vhodného pro práci krouţků sportovní gymnastiky na 1. stupni základní školy a jeho ověření v praxi. Hlavním úkolem je sestavit a ověřit vhodný program v oddílu sportovní gymnastiky (přípravka), nebo v krouţku SG při ZŠ. Výzkum probíhal na ZŠ a MŠ Sezimovo Ústí v krouţku SG pro 1. stupeň od září do prosince roku 2011. Součástí práce je zjištění úrovně pohybových dovedností pomocí vstupních testů a případné zdokonalení díky aplikovanému programu, tedy zjištění výstupní úrovně dovedností. Pro získání výsledků pohybových dovedností byla pouţita testovací baterie. Výsledky byly zpracovány do přehledných tabulek a grafů. Diplomová práce obsahuje nově vytvořený program pro krouţek sportovní gymnastiky. Učitelům a trenérům gymnastiky by měla zpřístupnit problematiku programů pro krouţky sportovní gymnastiky a pomoci při vytváření vlastních programů.
Creating and verification of the sports gymnastics interest club programs for grammar school girls
Keywords: gymnastika; sportovní dovednost; schopnost; cvičební jednotka; mladší školní věk; program; sportovní; pohybový; gymnastics; sports skill; ability; exercise unit; junior school age; program; sports; movement