Genetická diverzita prasat - Bárta, Jan (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem této bakalářské práce je, popsat současný stav z hlediska genetické diverzity prasat, hodnocení genetické diverzity a současný stav ochrany genových zdrojů v ČR. Nejprve je popsán význam chovu prasat, jejich domestikace a plemena prasat nejčastěji chovaná v ČR. Dále pak biodiverzita a její dělení, genetická diverzita a metody jejího zjišťování. Poslední kapitolou jsou pak genové zdroje.
Genetic diversity in pig
Keywords: genetická diverzita; domestikace prasat; plemena prasat; biodiverzita; genové zdroje; genetic diversity; domestication of pigs; breeds of pig; biodiversity; genetic resources