Náplň podnikatelského záměru - Walter, Dominik (Jihočeská univerzita, 2017)
Bakalářská práce se skládá ze tří částí: z přehledu řešené problematiky, z metodiky a z praktické části. V teoretické části se autor zaměřuje na to, co podnikatelský záměr je, jaký je jeho účel a jaká je jeho struktura. Jen okrajově naznačí, co je podnikání a jaké jsou současné podnikatelské trendy v České Republice. K dosažení cíle bakalářské práce je nejdříve potřeba analyzovat trh, získat potřebná data a následně zvolit metody, kterými se bude finální záměr hodnotit. V praktické části se autor zaměřuje na vypracování konkrétního podnikatelského záměru, ve kterém uvádí veškeré faktory potřebné pro získání cizích finančních prostředků. Nejdůležitější částí podnikatelského záměru tvoří základní informace o podnikání, místo podnikání, nabízený produkt, analýza trhu a finanční plán. V závěru dochází k vyhodnocení podnikatelského záměru na základě zvolených metod hodnocení investice a k určení, zda je takto sestavený záměr realizovatelný.
Contents of a Business Plan
Keywords: podnikání; podnikatelský záměr; zdroje financování; analýza trhu; finanční plán; business; business plan; funding of a business plan; market analyse; financial plan