Zastoupení mastných kyselin v mléčném tuku koz. - Samohejlová, Kamila (Jihočeská univerzita, 2012)
Práce se zabývá posouzením zastoupení mastných kyselin v mléčném tuku koz na vybrané farmě a sledováním zastoupení významných mastných kyselin v rámci vybraných faktorů. Odběry vzorků proběhly v letech 2010 a 2011, byly provedeny celkem tři odběry v různém stádiu laktace. Hodnocení mastných kyselin bylo provedeno jak v rámci skupin, tak pro významné kyseliny samostatně. Do práce bylo zahrnuto také hodnocení jakostních ukazatelů kozího mléka a dojivosti.
The proportion of fatty acids in goat milk fat.
Keywords: koza; složení mléka; mléčný tuk; mastné kyseliny; stádium laktace; goat; milk composition; milk fat; fatty acids; stage of lactation