Finanční nástroje na podporu místního rozvoje na Českokrumlovsku - Březinová, Marcela (Jihočeská univerzita, 2020)
Cílem diplomové práce bylo zhodnotit úspěšnost naplňování strategií místního rozvoje ve vybraných obcích na Českokrumlovsku. Výchozí hypotézou bylo, že obcím se daří za pomoci daných finančních nástrojů plnit strategické rozvojové cíle. Záměrem bylo zhodnotit silné a slabé stránky těchto finančních nástrojů. Vzhledem ke značné diverzitě podmínek obcí (geografických, demografických), a z toho vyplývajících strategických cílů, byla hypotéza ověřována u každé obce zvlášť a následně byly závěry zobecněny pro všechny obce. V případě zamítnutí hypotézy byla blíže specifikována příčina a možné účinné řešení.
Financial instruments to support local development in the Český Krumlov region
Keywords: Finanční nástroje; Strategické plánování; Dotační politika; Rozvojové cíle; Finanční autonomie; Silné a slabé stránky; Financial tools; Strategic planning; Subsidy policies; Developmental aims; Financial independence; Strengths and weaknesses