Výpočet extrakce MAG3 v ledvinách při dynamické scintigrafii ledvin - Žaloudková, Dita (Jihočeská univerzita, 2011)
Dynamická scintigrafie ledvin s použitím radiofarmaka 99mTc-MAG3 umožňuje stanovení plazmatické clearance nevzorkovou metodou. Získaná hodnota extrakce (ERPF) vypovídá o očistovací schopnosti ledvin a funkčním stavu tubulární masy. Budu posuzovat reprodukovatelnost výsledků při opakovaném měření, subjektivnost měření vzhledem k druhému zhotoviteli a pokusím se stanovit interval fyziologické hodnoty. Tyto údaje budu sledovat ve dvou zájmových skupinách ? dospělí a děti. Praktická část mé bakalářské práce probíhala v nemocnici České Budějovice a byla použita archivovaná obrazová dokumentace z rozmezí let 2010-2011.
Computation of extraction MAG3 in kidney with dynamic scintigraphy of kidney
Keywords: DSL; radiofarmakum; 99mTc-MAG3; ERPF; ledvina; tubulární masa; DRS (dynamic renal scintigraphy); radiopharmaceutical; 99mTc-MAG3; ERPF (effective renal plasma flow); kidney; tubular mass