Technické památky na Českobudějovicku a jejich využití v cestovním ruchu - Lukschová, Miroslava (Jihočeská univerzita, 2008)
Diplomová práce analyzuje technické památky v oblasti Českých Budějovic. Součástí analýzy je zaznamenání současného využití těchto technických památek v oblasti cestovního ruchu. Na základě primárních a sekundárních informací jsou vytvořeny návrhy na využití vybraných technických památek jako produktů cestovního ruchu.
Technical heritage sites in the České Budějovice region and their utilization in travel industry
Keywords: cestovní ruch; kulturní památka; technická památka; cykloturistika; dotazníkové šetření; produkt cestovního ruchu; Českobudějovicko; tourist trade; cultural landmark; technical heritage; cycle tourism; questionnaire; travel industry product; České Budějovice region