Význam státního hradu Křivoklát pro cestovní ruch na mikroregionální úrovni - Hralová, Iva (Jihočeská univerzita, 2008)
Hlavním cílem této diplomové práce bylo posoudit vliv lokalizace státního hradu Křivoklát na cestovní ruch v mikroregionu. Pomocí dotazníkového šetření byl nejprve hrad posouzen v systému atraktivit cestovního ruchu v mikroregionu. Dále pak bylo zjišťováno, jak se návštěvníci v mikroregionu pohybují a jaká jsou hlavní místa jejich návštěvy. Nakonec se práce zaměřila na charakter spolupráce hradu se zainteresovanými institucemi v oblasti cestovního ruchu a na formu jejich spolupráce.
The importance of state castle Křivoklát presence for tourism on microregional level
Keywords: státní hrad Křivoklát; mikroregion Křivoklátsko; kulturní cestovní ruch; kulturní památky; destinační management a marketing; the castle Křivoklát; the region Křivoklátsko; cultural tourism; cultural sights; destination management and marketing