Založení nestátní neziskové organizace (občanského sdružení) a její prvotní provoz, způsoby financování a nejčastější problémy - Špírková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2009)
Práce se zabývá problematikou založení a fungování neziskové organizace. Cílem bakalářské práce je popsat důvody k založení nestátní neziskové organizace, způsob vzniku, počáteční provoz a možnosti financování v podmínkách současné legislativy. Těžištěm práce je definování možností a způsobů financování neziskové organizace a v praktické části pak jsou tyto metody financování podrobněji popsány na konkrétní organizaci: Mateřském centru - Človíček NEBOJSA, o.s., které vzniklo v Trhových Svinech v roce 2007.
Founding of a non governmental, non profit organisation ( a civic association) and its initial running, ways of financing and most common issues
Keywords: nezisková organizace; občanské sdružení; fundraising; nadační podpora; místní akční skupiny; non profit organisation; a civic association; fundraising; foundation support; local action groups